22 Animal Photos Taken At Just The Right Moment The Testing of Abraham – A Fun Bible Review of Genesis 22, 1-18 For Kids

You are searching about 22 Animal Photos Taken At Just The Right Moment, today we will share with you article about 22 Animal Photos Taken At Just The Right Moment was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic 22 Animal Photos Taken At Just The Right Moment is useful to you.

The Testing of Abraham – A Fun Bible Review of Genesis 22, 1-18 For Kids

At one point or another we have all taken a test. Trials can be experiences of gratitude. Can you even begin to imagine how Abraham felt when God tempted him to sacrifice his only son Isaac? Praise be to God that Abraham passed with the shiny plate. Now, why not test your children’s knowledge of this great story with the following Bible review.

Here’s what you do:

I have separated the story of Abraham’s temptation and divided Genesis 22:1-18 into groups of Bible verses that you will ask your kids. Read the section of Scripture that I have listed and then present your class with the list of four things that I have written next to each section of Scripture. You can list these items as written words or you can compile pictures of each item. (I personally do the latter. Kids love visuals!) As you read the list, you will notice of course, that one of the items is missing. It is up to your classmates to figure out what should not be on the list after listening to the Bible verses.

To turn this Bible review time into a game, simply divide your class into two groups. Let each group take a moment to guess which item is not. Award the team 100 points if they match. I’ve also added a bonus question for each part of Scripture that you can give the group if they answer it correctly within a given amount of time, like 15 or 30 seconds. If they answer the bonus question correctly , giving the team another 100 points.

Here are your Bible review questions:

1. Read Genesis 22:1-2. List: Abraham, Isaac, mountain, fire

Bonus Question: What was Abraham’s son’s name? Answer: Isaac

2. Read Genesis 22: 3. List: Abraham, donkey, tree, 2 daughters

Bonus Question: What did Abraham drink 2 of? Answer: 2 servants

3. Read Genesis 22:4-5. List: Abraham, Isaac, 2 servants, fire

Bonus Question: What did Abraham want the servants to stand with? Answer: donkey

4. Read Genesis 22: 6. List: wood, fire, knife, canteen

Bonus Question: What did Abraham place on top of Isaac? Answer: wood

5. Read Genesis 22: 6b-7. List: tree, Isaac, fire, donkey

Bonus Question: According to Isaac, what animal was missing for the burnt offering? Answer: lamb

6. Read Genesis 22: 8. List: God, lamb, Isaac, chicken

Bonus Question: Who did Abraham say would provide the lamb? Answer: God

7. Read Genesis 22: 9. List: Abraham, altar, wood, water

Bonus Question: What did Abraham learn? Answer: a platform

8. Read Genesis 22:9b. List: altar, Isaac, wood, matches

Bonus Question: Who did Abraham become or say? Answer: Isaac

9. Read Genesis 22:10-12. List: knife, angel, hand, daughter

Bonus Question: Who called Abraham and stopped him from sacrificing Isaac? Answer: God

10. Read Genesis 22: 13. List: Abraham, his son Isaac, ram, chicken

Bonus Question: What did Abraham sacrifice instead of his son Isaac? Answer: a ram

11. Read Genesis 22: 14. List: Abraham, Lord, mountain, desert

Bonus Question: What name did Abraham give to the place where he was about to sacrifice Isaac? Answer: “God will provide”

12. Read Genesis 22:15-17a. List: star, sand, angel, Bethlehem

Bonus Question: What is it that God will make as many as the stars in the sky? Answer: your children

13. Read Genesis 22:17b-18. List: city, country, descendant, farm

Bonus Question: Why did God bless Abraham? Answer: He obeys God

Just a couple of tips –

1. This Bible review is based on the NIV translation, however, other translations will work just as well. Just make sure you make the necessary changes to match your version of the Bible before running the game.

2. Do not forget to scramble up the list of items. I have always listed the last item as a non-issue. Have fun!

Video about 22 Animal Photos Taken At Just The Right Moment

You can see more content about 22 Animal Photos Taken At Just The Right Moment on our youtube channel: Click Here

Question about 22 Animal Photos Taken At Just The Right Moment

If you have any questions about 22 Animal Photos Taken At Just The Right Moment, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article 22 Animal Photos Taken At Just The Right Moment was compiled by me and my team from many sources. If you find the article 22 Animal Photos Taken At Just The Right Moment helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles 22 Animal Photos Taken At Just The Right Moment

Rate: 4-5 stars
Ratings: 9475
Views: 80925371

Search keywords 22 Animal Photos Taken At Just The Right Moment

22 Animal Photos Taken At Just The Right Moment
way 22 Animal Photos Taken At Just The Right Moment
tutorial 22 Animal Photos Taken At Just The Right Moment
22 Animal Photos Taken At Just The Right Moment free
#Testing #Abraham #Fun #Bible #Review #Genesis #Kids

Source: https://ezinearticles.com/?The-Testing-of-Abraham—A-Fun-Bible-Review-of-Genesis-22,-1-18-For-Kids&id=4093308